Ilmastokirjo » Etusivun osiot » Suora linja: aineistopankki

Suora linja: aineistopankki

Ilmastokoulun Suoran linjan aineistoja

Nämä aineistot on laadittu ilmastonmuutosta koskevien kysymysten ja mielipiteiden sekä päättäjille lähetettävien viestien ja kirjeiden laatimisen tueksi.

Aineistot johdattavat ilmastonmuutoksen kysymyksiin. Tekstiaineistot on tarkoitettu erityisesti opettajan taustatiedoksi.

Kokonaisuudesta voidaan valita ja leikata sopivat sisällöt työskentelyä varten. Paljon lisää materiaaleja ja virikkeitä löydät Open työkalupakista.

Ohjeita kysymysten, kirjeiden, aloitteiden ja mielipiteiden lähettämiseksi löydät täältä.

Ilmastonmuutos ilmiönä

Ilmastonmuutos pähkinänkuoressa: perusasiat tiiviisti.

Johdatus ilmastonmuutokseen: laajempi katsaus ilmastonmuutoksen kysymyksiin ja sen hillitsemiseen. Linkki tässä.

Kuinka voimme vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

Yleisiä näkökohtia ilmastonmuutokseen liittyvästä vaikuttamisesta ja ilmastonmuutoksen hillitsemisestä. Miten voimme vaikuttaa?

Yhteistyössä ympäristöjärjestö Natur och Miljön kanssa tuotettu materiaali vaikuttamisen kanavista. Ryhdy ilmastovaikuttajaksi!

Vaikuttamista koskeva dia-aineisto, pdf-muoto.

Ladattava ppt-muoto.

Ruoantuotannon ja ruokavalion kysymyksiä

Ilmastokirjon aktiivin, Hilla Nuoliojan kirjoitus. Miksi tutustua yritysten toimintaan?

Tietopaketti ruokavalion ja maatalouden kysymyksistä erityisesti suomalaisesta näkökulmasta.

Koululaisryhmämme vierailivat Valion päkonttorissa vuonna 2020. Tämän yhteistyön esiin nostamia teemoja käsitellään dia-aineistossa, josta voi poimia dioja myös luokkatyöskentelyä varten. Ppt-muodon muistiinpanoja-kentässä myös täydentävää tietoaineistoa.

Pdf-muoto

Ladattava ppt-muoto.

Kaupan ja kulutuksen teemoja

Ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja vastuullisuuden kysymykset liittyvät usein yhteen. Olemme koonneet yhdessä keskolaisten kanssa näköaloja kulutuksen, kaupan ja ilmastonmuutoksen kysymyksistä. Johdatuksen aiheeseen löydät tästä.

Koululaisryhmämme vieraili K-ryhmän pääkonttorissa vuona 2020. Tämän yhteistyön esiin nostamia teemoja käsitellään dia-aineistossa, josta voi poimia dioja myös luokkatyöskentelyä varten.

Pdf-muoto.

Ladattava ppt-muoto.